В Україні набули чинності антидемпінгові мита на імпорт російського шоколаду

В Україні набули чинності антидемпінгові мита на імпорт російського шоколаду

Укрінформ
Антидемпінгові мита на імпорт деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації діють в Україні з 20 червня 2017 року і продовжаться на 5 років.

Відповідне рішення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі вступило в силу через 30 днів після опублікування в офіційному виданні - газеті "Урядовий кур'єр".

Антидемпінгове мито строком на 5 років у розмірі 31,33% буде застосовуватися до таких товарів: шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао у вигляді блоків, плиток чи батонів з начинкою, масою нетто до 2 кг; шоколад і шоколадні вироби з вмістом какао, шоколадні цукерки, з начинкою або без начинки, які містять алкоголь; шоколад і шоколадні вироби з вмістом какао, шоколадні цукерки, з начинкою або без начинки, які не містять алкоголь; кондитерські вироби з цукру та їх замінники, виготовлені з цукрозамінників, з вмістом какао.

Як повідомлялося, 20 травня 2017 року МКМТ опублікувала рішення щодо запровадження антидемпінгових мит для шоколадних виробів з Росії терміном на 5 років.

Комісія встановила, що упродовж 2013-2015 років демпінговий імпорт в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації здійснювався за цінами, нижчими за ціни національного товаровиробника. Це сприяло скороченню обсягів виробництва даної продукції в Україні на 7,63% та зменшенню обсягів продажів на внутрішньому ринку на 20,85%. Водночас впала рентабельність реалізації шоколадної продукції на внутрішньому українському ринку, скоротились виробничі потужності та зменшилась кількість працівників на виробництві. Натомість зросли залишки на складах. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-