Ціна нафти коливається на побоюваннях щодо виконання угоди ОПЕК+

Ціна нафти коливається на побоюваннях щодо виконання угоди ОПЕК+

Укрінформ
Ціна нафти коливається у вівторок, оскільки інвестори, як і раніше, зосереджені на ознаках зростання пропозиції "чорного золота", які підривають зусилля країн ОПЕК та інших країн (ОПЕК+) з виконання угоди про скорочення видобутку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,09%, до 46,97 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,05% - до 44,45 долара за барель. Раніше в ході торгів ціни на нафту демонстрували різноспрямовану динаміку.

Аналітики кажуть, що зростання видобутку нафти в США призвело до глобального перенасичення ринку, повідомляє агентство Рейтер. "Останні дані не обнадіюють", - вважають аналітики Morgan Stanley, думку яких наводить агентство.

Так, за даними Baker Hughes, за тиждень по 16 червня число бурових установок у США зросло на 6 штук, або на 0,65%, до 933 одиниць. Число нафтових бурових установок збільшилося при цьому на 6 штук, або на 0,8% - до 747 одиниць, газодобувних - на одну, або на 0,54%, до 186 штук. У вираженні в роках число бурових зросло на 509 штук, або більше ніж у 2,2 рази.

Учасники ринку також стурбовані очікуваним збільшенням видобутку нафти в Лівії та Нігерії. Згідно з даними PVM Oil, ці дві країни можуть збільшити видобуток на 250 тисяч барелів на день по відношенню до червневих показників ОПЕК. Однак у понеділок міністр енергетики, промисловості й мінеральних ресурсів Саудівської Аравії Халід аль-Фаліх заявив про можливе швидке ребалансування ринку нафти. Він зазначив, що нафтовий ринок іде в правильному напрямку, проте через надлишок запасів в останні роки потрібен час, щоб угода про скорочення видобутку "чорного золота" дала бажаний результат.

Станом на 9:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,95 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,87 долара за барель, що на 4 центи нижче за рівень закриття торгів ($ 46,91).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-