Нацбанк вводить в обіг дві пам'ятні монети

Нацбанк вводить в обіг дві пам'ятні монети

Укрінформ
Національний банк України з 20 червня 2017 року вводить в обіг дві пам'ятні монети - монету 400 років Луцькому Хрестовоздвиженському братству та Йосиф Сліпий.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

«Присвячена історії Луцького Хрестовоздвиженського братства - національно-релігійної громадської організації волинської православної шляхти, яка мала на меті збереження та захист православної віри на Волині і відіграла надзвичайно велику роль у суспільно-політичному житті краю першої половини XVII ст. Наприкінці XVI - на початку XVII століть братства, що виникли у Львові, Києві, Луцьку, Острозі, Вільні та інших містах, розгортали благодійну і культурно-просвітницьку діяльність - відкривали шпиталі, школи, друкарні, поширювали книги, створюючи умови для розвитку культури і науки, споруджували церкви і монастирі», - йдеться в повідомленні.

Монета 400 років Луцькому Хрестовоздвиженському братству номіналом у 5 гривень виходить тиражем 30 тисяч штук.

Інша монета, присвячена церковному і громадському діячеві, педагогу, меценатові, богослову, патріарху Української греко-католицької церкви (1975 - 1984) Йосифу Сліпому (мирське ім'я - Йосип Іванович Коберницький-Дичковський). Йосиф Сліпий - символ українського незламного духу, його метою була консолідація українців у світі. Ця монета номіналом 2 гривні виходить тиражем 35 тисяч штук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-