Кредитування на поставки антрациту може поновитися - Насалик

Кредитування на поставки антрациту може поновитися - Насалик

Укрінформ
Незабаром уряд може поновити кредитування енергогенеруючих компаній щодо поставок антрацитової групи вугілля.

Про це заявив міністр енергетики Ігор Насалик на селекторній нараді щодо підготовки до опалювального сезону, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Закон про ринок електричної енергії дав можливість розблокувати можливості енергоринку, і практично днями ми можемо поновити кредитування енергогенеруючих компаній щодо поставки антрацитової групи вугілля”, - сказав міністр.

Водночас він запевнив, що якщо буде виконано план дій щодо реформування вугільної галузі, Україна обійдеться без імпорту вугілля газової групи.

“Для повного забезпечення генеруючих компаній газової групи вугіллям Міністерство енергетики розробило план реформування вугільної галузі, який прийнято Кабінетом міністрів України, і якщо план дій щодо його реалізації буде виконано, жодних імпортних поставок газової групи вугілля з-за меж нашої держави не буде”, - підкреслив Насалик.

За словами міністра, наразі запаси вугілля на складах складають 2,7 млн тонн, із яких 2,2 млн тонн газової групи і 0,676 млн антрацитової групи. При цьому урядовець зазначив, що торік у цей час запаси антрацитової групи вугілля становили 0,480 млн тонн.

Крім того, Насалик розповів, що сьогодні у сховищах знаходяться 10,8 млрд кубометрів газу, а до 1 жовтня згідно з планом ця цифра має сягнути 17 млрд кубів.

Також міністр додав, що нині на складах уже закумульовано 65,9 тис. тонн мазуту, а до початку опалювального сезону його має бути 130 тисяч тонн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-