Нафта дешевшає на даних про зростання кількості бурових установок у США

Нафта дешевшає на даних про зростання кількості бурових установок у США

Укрінформ
Нафта дешевшає в понеділок, оскільки інвестори продовжують реагувати на дані про збільшення кількості бурових установок у США, що опубліковані американською сервісною компанією Baker Hughes.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,32%, до 47,22 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI знизилася на 0,38% - до 44,80 долара за барель.

Як повідомила в п'ятницю Baker Hughes, за підсумками робочого тижня, що завершився 16 червня, кількість бурових установок у США зросла на 6 штук, або на 0,65%, до 933 одиниць. Кількість нафтових бурових установок збільшилась при цьому на 6 штук, або на 0,8% - до 747 одиниць, газодобувних - на одну, або на 0,54%, до 186 штук. У річному вираженні кількість бурових зросла на 509 штук, або більш як у 2,2 раза.

Ці дані можуть надати різноспрямовані ідеї для трейдерів. Так, за словами старшого ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенни (Greg McKenna), які наводить агентство, у разі збільшення кількості нафтових установок у США вже рекордні 22 тижні поспіль  темп зростання їх кількості знижується.

З іншого боку, як повідомляє агентство Франс Пресс, вартість нафти опускається внаслідок перенасичення ринку "чорного золота", викликаного зростанням видобутку в США, який компенсує зусилля ОПЕК із скорочення видобутку.

ОПЕК і низка країн, що не входять в організацію, домовилися наприкінці 2016 року у Відні про скорочення свого видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів за добу з жовтневого рівня. Угода була укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. У травні термін її дії було продовжено на дев'ять місяців — до кінця березня 2018 року.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 47,20 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 47,27 долара за барель, що на 10 центів нижче рівня закриття торгів ($47,37).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-