Звання

Звання "Почесний громадянин Чернігова" даватимуть за інвестиції розміром від 2 млн євро

Укрінформ
Звання "Почесний громадянин Чернігова" невдовзі можна буде отримати за значний матеріальний внесок (від 2 млн євро) у соціально-економічний та культурно-спортивний розвиток Чернігова.

Такі зміни до Положення про присвоєння цього звання, запропоновані Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком, погодив виконком міської ради, пише її прес-служба.

"Підставами для присвоєння звання "Почесний громадянин міста Чернігова" відтепер може стати також вагомий внесок у соціально-економічний розвиток міста, спрямований на відновлення та/або розвиток виробництва, в разі, якщо сума інвестицій перевищує 5 млн євро", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що звання також можна буде отримати й за меценатську діяльність, спрямовану на розвиток освіти, культури, мистецтва, спорту, охорони культурної спадщини, науки і наукових досліджень, розвитку інфраструктури міста без мети отримання прибутку або іншої вигоди, якщо розмір особистої майнової допомоги перевищить 2 млн євро.

Під час обговорення цього питання Атрошенко зазначив, що пропонуючи такі зміни до Положення, він прагнув знайти ще одну комунікаційну лінію, яка допоможе достукатись до сердець бізнесменів та небайдужих людей із грішми.

"Ми повинні по-іншому дивитися на успішних людей, як дивиться на них весь цивілізований світ, та крок за кроком змінювати нашу ментальність", - сказав він.

Остаточне рішення щодо внесення змін до зазначеного Положення прийматиме сесія Чернігівської міської ради.

Як відомо, пропозиції щодо присвоєння звання "Почесний громадянин Чернігова" обговорює спеціальна комісія. Її засідання відбуваються щорічно у липні, де розглядається не більше трьох кандидатур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-