Молочні продукти з додаванням рослинних жирів матимуть спеціальне маркування

Молочні продукти з додаванням рослинних жирів матимуть спеціальне маркування

Укрінформ
АВМ та ГС «Всеукраїнська аграрна рада» розробили законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти», яким пропонується запровадити спеціальне маркування для молочних продуктів. 

Про це повідомляє Асоціація виробників молока (АВМ).

"За ініціативи АВМ та ГС «Всеукраїнська аграрна рада» розроблений законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про молоко та молочні продукти» (щодо молоковмісних продуктів)» (реєстр.№3043-1 від 23.09.2015), яким передбачається ввести поняття «молоковмісний продукт», встановити особливі вимоги щодо маркування і реалізації молоковмісних продуктів, а також передбачити відповідальність за порушення цих вимог", - зазначила віце-президент АВМ Ганна Лавренюк.

Відповідно до цього законопроекту, у виробництві молочних продуктів забороняється використання жирів і білків немолочного походження, а у виробництві традиційних молочних продуктів – ще й будь-яких стабілізаторів та консервантів.  

За словами Лавренюк, на упаковці молоковмісних продуктів обов’язково має бути напис: «Молоковмісний продукт. Містить жири немолочного походження». Також передбачається розташування такої продукції в магазині окремо від молочних продуктів. 

Як повідомлялось раніше, Судова палата Європейського союзу у Люксембурзі 15 червня ухвалила рішення про те, що виробники продуктів рослинного походження не мають права давати такій продукції «молочні» назви.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-