Україна та Казахстан обговорили напрямки співпраці у сфері

Україна та Казахстан обговорили напрямки співпраці у сфері "чистої" енергетики

Укрінформ
Посадовці та підприємці України та Казахстану обговорили співробітництво у сфері відновлюваних джерел енергії.

Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України за підсумками Міжнародного бізнес-форуму «Україна – Казахстан: нові горизонти економічного співробітництва», який відбувся в м. Астана (Казахстан).

«Ми зацікавлені у залученні досвіду, передових технологій та інвестицій Казахстану. Зі свого боку, Україна підготувала і продовжує удосконалювати законодавче поле, створюючи сприятливі умови для інвестування у «зелені» проекти», - зауважив голова Держенергоефективності Сергій Савчук, презентуючи стан розвитку «чистої» енергетики в Україні.

Зокрема, Савчук розповів про оновлену систему «зелених» тарифів, які «прив’язано» до курсу євро.

«Впродовж останніх кількох років перед Україною поставали енергетичні виклики, які ми успішно долали. Сьогодні ми продовжуємо активно працювати над тим, щоб стимулювати розвиток відновлюваної енергетики. Участь у виставці ЕКСПО-2017, представлення українських технологій, обмін досвідом з іншими країнами – це можливість налагодити взаємовигідну співпрацю, у тому числі з Казахстаном», - наголосив голова Держенергоефективності.

У рамках форуму відбулися дві тематичні панелі, під час яких учасники мали можливість визначити можливі напрями співпраці у сфері «чистої» енергетики.

Зокрема, учасники відзначили перспективи співробітництва України та Казахстану у вітровій енергетиці. При цьому, приклади такого партнерства вже існують. Зокрема, у м. Єрейментау вже два роки працює вітропарк із 22 вітряків українського виробництва загальною потужністю 45 МВт.

Також вигідними можуть бути проекти з біоенергетики, адже в Україні потужний агропромисловий комплекс. Використовуючи на енергетичні потреби лише 37% відходів с/г культур, а це близько 34,05 млн т, потенційно можна замістити понад 9 млрд м3 газу. Важливо, що для виробників тепла з альтернативних видів палива Україна запровадила стимулюючий тариф.

Учасники форуму обговорили різні напрями співпраці у форматі B2B. В Астану з України приїхали представники провідних компаній, що працюють у сфері енергетики та енергоефективності, а також в інвестиційній, банківській, фінансовій і консалтинговій сферах. Захід відбувся в рамках Національного дня України на Міжнародній спеціалізованій виставці ЕКСПО-2017.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-