Ціну на Brent встановили на рівні $46,94

Ціну на Brent встановили на рівні $46,94

Укрінформ
Нафта показує змішані результати в п'ятницю, а інвестори чекають інформацію про те, продовжують американські компанії по видобутку сланцевої нафти нарощувати обсяг видобутку, ускладнюючи життя ОПЕК та її союзникам, або недавнє падіння ціни забезпечило перерву.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI впали в ціні на 0,02% до $44,45 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,04% до $46,94 за барель.

Вчора ф'ючерси на нафту впали в ціні, оскільки інвестори все більше сумніваються, що ОПЕК та її союзникам вдасться знизити надлишкову пропозицію на ринку нафти, оскільки поки що обсяг видобутку залишається високим як в ОПЕК, так і за її межами.

Ф'ючерси на нафту впали в ціні другий день поспіль, оскільки інвестори продовжують турбуватися з приводу зростаючого обсяг виробництва нафти в США, після того, як свіжі дані показали несподіване збільшення запасів бензину, що вказує на можливе ослаблення попиту.

Управління з енергетичної інформації повідомило в середу, що запаси бензину несподівано зросли майже на 2 млн барелів, хоча очікувалося, що вони скоротяться на 457 тис. барелів.

"Ведмедячий" звіт посилив негативне ставлення до нафти після того, як ОПЕК заявила в середу, що обсяг видобутку нафти за межами ОПЕК зросте у короткостроковій перспективі.

"Ми чекаємо, що загальний обсяг виробництва за межами ОПЕК зросте цього року на 700 тис., але наші перші прогнози на 2018 р. повинні занепокоїти виробників, які хочуть обмежити пропозицію", - написало Управління за енергетичною інформацією у своєму щомісячному звіті про стан ринку нафти.

Зростаючий обсяг видобутку нафти за межами ОПЕК послабив спроби ОПЕК та її союзників побороти надлишкову пропозицію на ринку нафти, що забезпечує тиск на ціни вже майже три роки.

Проте, інвестори почали сумніватися, що ОПЕК виконує свої зобов'язання по скороченню обсягу видобутку нафти на 1,8 млн баррелів на день до березня 2018 р., після того, як виявилося, що його обсяг видобутку несподівано зріс у травні.

ОПЕК заявила у вівторок, що її обсяг видобутку нафти зріс у травні на 336 тис. баррелів на день до 32,14 млн баррелів на день. 

Станом на 09:00 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 46,94 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 46,77 долара за баррель, що на 15 центів нижче від рівня закриття торгів ($46,92).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-