Єврокомісія позитивно оцінила новий закон про державні перевірки бізнесу

Єврокомісія позитивно оцінила новий закон про державні перевірки бізнесу

Укрінформ
Представники Європейської комісії позитивно оцінили прийняття Закону про державні перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин.

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Європейські колеги відзначили прогрес у питаннях імплементації заходів у сфері СФЗ. Зокрема, позитивно оцінено прийняття Верховною Радою Закону «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин» (№ 0906), який продовжує реформування системи державного контролю безпечності харчових продуктів та потребує прийняття понад 40 підзаконних актів. Представники Європейського Союзу та Держпродспоживслужби висловили сподівання, що зазначений закон буде підписаний Президентом України", - йдеться у повідомленні.

Держпродспоживслужба додає, що під час зустрічі з представниками Єврокомісії було обговорено актуальні питання двостороннього співробітництва між Україною та ЄС у сфері санітарних та фітосанітарних заходів, поточний стан імплементації СФЗ-зобов’язань у рамках Угоди про асоціацію ЄС-Україна та визначено пріоритети ефективної взаємодії у зазначених питаннях.

У травні 2017 року Верховна Рада прийняла закон "Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров'я та благополуччя тварин".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-