Британія надала £20 мільйонів на розбудову Донбасу і обіцяє ще 30 - на реформи

Британія надала £20 мільйонів на розбудову Донбасу і обіцяє ще 30 - на реформи

Укрінформ
Уряд Великої Британії спрямував на проекти з розбудови миру та гуманітарні потреби Донбасу 20 млн фунтів, і ще 30 млн фунтів буде надано Україні цього року на підтримку проведення реформ. 

Про це заявила Надзвичайний і Повноважний посол Великої Британії в Україні Джудіт Гоф під час круглого столу в Укрінформі на тему: "Невійськові компоненти конфлікту: що потрібно знати, аби перемогти".

“Велика Британія підтримує низку проектів з управління конфліктами та розбудови миру в Україні. Я мала змогу побачити ці проекти у дні, коли відвідувала східні регіони минулого тижня. Загалом британський уряд спрямував на роботу в регіоні понад 14 млн фунтів з фонду подолання конфліктів, сприяння стабільності та безпеці, а також 6 млн фунтів для гуманітарних потреб”, - заявила британський дипломат у виступі українською мовою.

Окрім цього, Британія вже цього року надасть 30 млн фунтів з фонду ефективного реагування для підтримки українських реформ, додала Гоф.

Вона також вказала на важливість роботи, яку проводить Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, зокрема стосовно запуску на базі КПІ нової магістерської програми для підготовки фахівців з конфліктології та медіації. На переконання глави британського диппредставництва, цей проект, створений за підтримки Британії та Швейцарії, допоможе краще розуміти конфлікт на сході України, який “має гібридну та мінливу природу та відбувається на тлі інформаційної війни”.

Джудіт Гоф наголосила, що Велика Британія “серйозно віддана підтримці України та її розвитку”, та запевнила у продовженні підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-