Київ обговорює будівництво заводу ядерного палива у Казахстані - чиновник РК

Київ обговорює будівництво заводу ядерного палива у Казахстані - чиновник РК

Укрінформ
Українське держпідприємство "Ядерне паливо" веде переговори з Казатомпромом про будівництво заводу ядерного палива на території Республіки Казахстан.

Про це на Національному дні України на Всесвітній виставці альтернативної енергетики "Експо-2017" у м.Астана (Казахстан) сказав віце-міністр енергетики РК Бакитжан Джаксалієв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для Казахстану Україна є важливим економічним партнером. Ми високо цінуємо тісні відносини і високий рівень взаєморозуміння, що склалися між нашими народами. Співпрацюємо в різних галузях енергетики. У сфері атомної промисловості ведеться співпраця з поставок уранової продукції в Україну", - сказав Джаксалієв.

Він також відзначив, що опрацьовується питання спільного підприємства тепловиділяючих зборок на території Республіки Казахстан для покриття потреб АЕС України.

"Цей переговорний процес йде між Казатомпромом і ДП "Ядерне паливо". У 2016 році також відновився переговорний процес про видобуток урану на базі українських уранових родовищ пісковикового типу. Створено робочу групу і підписано відповідні програми", - додав Джаксалієв.

Крім того, віце-міністр нагадав, що у рамках співпраці України і Казахстану реалізується проект парку вітряної енергетики потужністю 45 мВт недалеко від Астани.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-