Нафта сьогодні торгується різнонаправлено

Нафта сьогодні торгується різнонаправлено

Укрінформ
Нафта показує змішані результати у четвер, а інвестори зазначають, що стабільний потік «ведмежих» новин з приводу пропозиції затьмарює заяви ОПЕК і її союзників, що угода про скорочення запасів починає впливати на ринок.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI з поставкою в липні впали в ціні на 0,09% до $ 44,69 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подорожчала на 0,04% до $ 47,02 за барель.

Вчора ф'ючерси на нафту впали в ціні, після того як дані показали, що запаси нафти в США скоротилися менше, ніж очікувалося, посиливши занепокоєння, що надлишкова пропозиція на ринку нафти збережеться, незважаючи на спроби ОПЕК і її союзників обмежити обсяг виробництва.

Щотижневий звіт Управління з енергетичної інформації показав в середу, що минулого тижня запаси нафти скоротилися менше, ніж очікувалося, а запаси бензину несподівано виросли. Запаси нафти в США скоротилися приблизно на 2,1 млн барелів нафти за тиждень з 2 по 9 червня. Запаси бензину несподівано виросли майже на 2 млн барелів, хоча очікувалося, що вони скоротяться на 457 тис. барелів. Запаси дистилятів при цьому скоротилися на 328 тис., хоча очікувалося, що вони збільшаться на 686 тис.

Збільшення запасів бензину було несподіваним для інвесторів, оскільки літній автомобільний сезон зазвичай супроводжується збільшенням обсягів нафтопереробної активності.

Невтішні дані по запасах нафти в США посилили побоювання, що обсяг видобутку нафти за межами ОПЕК продовжить рости, ставлячи під загрозу спроби ОПЕК і її союзників скоротити надлишкову пропозицію. Управління з енергетичної інформації також заявило, що очікує, що обсяг видобутку за межами ОПЕК зросте наступного року.

«Ми очікуємо, що загальний обсяг виробництва за межами ОПЕК виросте в цьому році на 700 тис., але наші перші прогнози на 2018 р. повинні занепокоїти виробників, які хочуть обмежити пропозицію», - написало Управління з енергетичної інформації у своєму щомісячному звіті про стан ринку нафти.

Станом на 09:00 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 47,06 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 46,95 долара за барель, що на 5 центів нижче за рівень закриття торгів ($ 47,00).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-