Держспоживслужба перевірятиме впровадження програми «Доступні ліки»

Держспоживслужба перевірятиме впровадження програми «Доступні ліки»

Укрінформ
Держспоживслужба щомісяця аналізуватиме реалізацію лікарських засобів (обсяг, ціни, торговельні надбавки), які увійшли до програми "Доступні ліки".

Про це повідомляє Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

"Відповідно до доручення Кабінету міністрів, Держпродспоживслужба долучилася до урядової програми «Доступні ліки» в частині проведення постійного моніторингу застосування державних регульованих цін на лікарські засоби, які внесено до реєстру лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, затвердженого наказом МОЗ України від 03.04.2017 № 360, шляхом отримання інформації від суб’єктів господарювання, які беруть участь у програмі «Доступні ліки»", - йдеться у повідомленні.

Головні управління Держпродспоживслужби в областях та Києві контролюватимуть правильність застосування суб’єктами господарювання державних регульованих цін та запобігатимуть випадкам порушень державної дисципліни цін на лікарські засоби.

Як повідомляв Укрінформ, програма «Доступні ліки» стартувала в Україні 1 квітня. Пацієнти можуть безкоштовно або з невеликою доплатою отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-