Луганська влада закликає не допустити закриття сєверодонецького

Луганська влада закликає не допустити закриття сєверодонецького "Азоту"

Укрінформ
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз закликав власників ПАТ "Сєверодонецьке об’єднання "Азот" не допустити закриття підприємства.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної ВЦА.

"Я закликаю власника та менеджмент компанії виявити відповідальність перед працівниками «Азоту» і не допустити його закриття. Бізнес, особливо великий, від якого залежить життєдіяльність області, має бути соціально відповідальним. Водночас азотна хімія як стратегічна галузь потребує сьогодні протекціоністських заходів на найвищому державному рівні. Такі заходи стимулюють внутрішній ринок та вітчизняне виробництво мінеральних добрив. А це тисячі робочих місць не тільки у Сєверодонецьку, а й по всій країні", - зазначив Юрій Гарбуз.

При цьому він наголосив, що обласна влада незмінно захищає інтереси працівників Луганщини – хіміків, шахтарів, енергетиків тощо. У ситуації з «Азотом» керівництво області зацікавлено у відновленні повноцінної роботи цього містоутворюючого підприємства. Відповідні листи від облдержадміністрації направлені до Кабінету міністрів України та НАК «Нафтогаз України».

При цьому, підкреслив Гарбуз, прямих механізмів впливу на ситуацію навколо ПАТ «Сєверодонецьке об’єднання "Азот" обладміністрація не має.

Як відомо, "Сєверодонецьке об’єднання "Азот", як і низка інших хімічних заводів в Україні, належить до групи Ostchem Holding у складі фінансово-промислової групи «Group DF» Дмитра Фірташа. У травні представники вітчизняних аграрних асоціацій направили звернення до Прем’єр-міністра з вимогою розформувати монополію Ostchem, що утворилася на ринку міндобрив, шляхом примусового продажу підприємств холдингу незалежним українським та європейським інвесторам, а також надання українським хімічним підприємствам власної сировинної бази.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-