Комітет ВР вимагає врегулювати питання соцвиплат вимушеним переселенцям

Комітет ВР вимагає врегулювати питання соцвиплат вимушеним переселенцям

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань прав людини звернувся до Кабміну з вимогою привести у відповідність до законодавства постанову щодо соціальних виплат вимушеним переселенцям.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

“Комітет звертається до Кабінету міністрів з вимогою невідкладно вжити заходів щодо приведення у відповідність з чинним законодавством порядку призначення (відновлення) соціальних виплат ВПО та порядку контролю за проведенням соцвиплат...”, - йдеться в рішенні комітету.

Зокрема, зазначається, що згідно зі ст. 4 закону “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” виключно законами про пенсійне забезпечення визначаються умови, норми та порядок пенсійного забезпечення. При цьому відсутність пенсіонера за фактичним місцем проживання/перебування не включено до підстав припинення пенсійних виплат.

Водночас, відповідна постанова Кабміну від 8 червня 2016 року носить дискримінаційний характер.

В зверненні до уряду наголошено, що саме невідповідність постанови чинному законодавству та Конституції України спонукала ВПО-пенсіонерів звертатися до суду і станом на середину травня 2017 року, за інформацією громадських організацій, існує вже більше 60 позитивних рішень на користь ВПО стосовно дискримінаційних положень постанови.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-