Депутати просять владу відмінити чинні штрафи за порушення трудового законодавства

Депутати просять владу відмінити чинні штрафи за порушення трудового законодавства

Звернення
Укрінформ
Депутати Херсонської обласної ради просять центральну владу відмінити діючі зараз в Україні штрафи за порушення трудового законодавства, які, на їх думку, є несправедливими, сприяють процвітанню корупції в Україні, знищують малий і середній бізнес.

Про це йдеться у прийнятому у п'ятницю на сесії обласної ради "Зверненні депутатів Херсонської обласної ради VII скликання до Прем'єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо підтримки законопроекту №5711 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання адміністративної відповідальності за порушення трудового законодавства", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначають депутати, за порушення трудового законодавства нині в Україні встановлено відповідальність двічі: у Кодексі України про адміністративні правопорушення та у Кодексі законів про працю в Україні. І у зв'язку із збільшенням з 1 січня 2017 року розміру мінімальної заробітної плати вдвічі, автоматично збільшилися і санкції, розмір яких прив'язаний до мінімальної заробітної плати.

У Зверненні зазначається, що згідно з діючим законодавством, розмір санкцій за порушення законодавства про працю є в десятки разів вищим ніж за порушення, які можуть призвести до заподіяння шкоди життю та здоров'ю людини, а також призвести до екологічних та техногенних катастроф, що матимуть незворотні наслідки. Так, максимальний розмір штрафу за порушення законодавства про працю становить 320 тис. гривень, тоді як за самостійне користування надрами максимальний штраф у розмірі 510 гривень, за викрадення чужого майна - 510 гривень, за незаконну вирубку лісу - 170 гривень, за порушення правил ядерної безпеки - 1 тис. 700 гривен, зазначають депутати облради.

"Отже, з метою збереження робочих місць, зупинення тінізації ринку праці, зменшення соціальної напруги в суспільстві депутати обласної ради звертаються до Кабінету міністрів України, Голови Верховної Ради України, народних депутатів України щодо підтримки законопроекту №5711, який внесено народним депутатом України Продан О.П. до Верховної Ради України", - говориться у зверненні.

Звернення підтримали на сесії 47 із 52 депутатів, присутніх на момент голосування у сесійній залі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-