Україна співпрацюватиме з міжнародним фінансовим центром

Україна співпрацюватиме з міжнародним фінансовим центром "Астана"

Укрінформ
Українська торгово-промислова палата підпише меморандум про співробітництво з новоствореним міжнародним фінансовим центром "Астана" у Казахстані.

Про це журналістам розповів тимчасовий повірений у справах України в Республіці Казахстан Володимир Джиджора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Астані започатковується діяльність міжнародного фінансового центру "Астана". Це одна з великих ініціатив президента Казахстану. Керівництво цього центру звернулося з пропозицією налагодити відносини з українською стороною", - сказав Джиджора.

Посольство очікує, що у рамках українсько-казахстанського бізнес-форуму, який відбудеться у м. Астана 15 червня, буде підписано меморандум про співробітництво між міжнародним фінансовим центром "Астана" та Торгово-промисловою палатою. 

"Це потужний сигнал як для казахстанського, так і для українського бізнесу", - переконаний представник Казахстану в Україні.

МФЦА створений як фінансовий хаб для країн Центральної Азії, республік Закавказзя, ЄАЕС, країн Близького Сходу, території Західного Китаю, Монголії та країн Європи. Основні напрямки діяльності МФЦА - розвиток ринку капіталу, управління активами, управління добробутом заможних приватних осіб, ісламські фінанси, нові фінансові технології.

МФЦА заснований на принципах англійського права, з пільговим податковим режимом і незалежним фінансовим судом. Правосуддя на території МФЦА здійснюватиме відокремлений від судової системи Республіки Казахстан незалежний Суд МФЦА із залученням суддів міжнародного рівня. Міжнародний арбітражний центр розглядатиме спори в разі їх наявності між сторонами арбітражної угоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-