Внутрішній ринок органічних продуктів цьогоріч сягне 25 мільйонів євро - Мінагро

Внутрішній ринок органічних продуктів цьогоріч сягне 25 мільйонів євро - Мінагро

Укрінформ
Україна має чудовий потенціал як з екологічної, так і з економічної точки зору, та може посісти одне з провідних місць серед виробників органічної продукції у світі.

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України Олена Ковальова під час круглого столу «Органічне виробництво – пріоритетний напрям аграрного сектору України», який відбувся у рамках ХХІХ Міжнародної агропромислової виставки «АГРО – 2017».

«Сподіваюся, що ініціативи міністерства, як, наприклад, проект Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», стануть одним з поштовхів до стрімкого розвитку українського органічного ринку. Маємо підстави очікувати зростання обсягу внутрішнього ринку органіки до 25 млн євро вже цьогоріч, а у подальшому - приріст у 15% щороку», - сказала вона.

Заступник міністра підкреслила, що Мінагрополітики спільно з органічним сектором активно працює над удосконаленням законодавчої бази України щодо органічного виробництва.

«Головне завдання, і це прописано у законопроекті «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції», - це гарантування споживачам впевненості у продуктах, які марковані як органічні», - зазначила Ковальова.

Заступник міністра висловила сподівання, що внесення змін до органічного законодавства матиме позитивний вплив на захист учасників органічного ринку від недобросовісної конкуренції та забезпечить прозорі умови ведення діяльності в органічній сфері. 

«Окрім цього, новий закон підвищить конкурентоспроможність української продукції та розширить ринки збуту органіки», - наголосила Ковальова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-