"Артемсіль" випускатиме очищену продукцію за європейськими стандартами якості

Укрінформ
Державне солевидобувне підприємство "Артемсіль" готове до випуску харчової солі, очищеної шляхом фотосепараціі.

Про це повідомляє прес-служба ДП "Артемсіль".

"У рамках виконання проекту з модернізації ДП «Артемсіль» вже встановлена лінія з фотосепарації солі. Початок випуску такого виду продукції очікується найближчим часом. Нова технологія дозволить очищати кам'яну сіль від темних включень природного походження (ангідридів). В результаті сіль не тільки отримає білосніжний привабливий вигляд, але в ній збільшиться вміст NaCl", - йдеться у повідомленні.

Презентація нового продукту відбулася в рамках участі в XXIX Міжнародній агропромисловій виставці "АГРО 2017", яка проходить з 7 по 10 червня в Національному комплексі "Експоцентр України" в м. Київ.

Зазначається, що на першому етапі новий продукт буде спрямований на експорт - в основному в країни ближнього зарубіжжя. У планах підприємства продовжити технічне переозброєння рудників і перейти до випуску очищеної солі на всіх виробничих лініях.

Відзначимо, що виставка "Агро-2017" - найбільша агропромислова виставка в Україні і Східній Європі, виступає ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій, презентацій новинок у всіх сферах АПК України, а також діловим заходом, який відкриває можливості для співпраці та діалогу між бізнесом і державою, асоціаціями та іноземними представниками.

Очищена сіль виготовляється шляхом застосування нової для України технології. Після очищення сіль набуває білосніжного кольору, крім того, зміст NaCl в ній збільшується з 97,5% до 99%. Такі показники відповідають стандартам для солі меленої вищого сорту і європейським стандартам якості.

Раніше на підприємстві повідомляли, що мають намір поставляти указаний продукт в Угорщину, Польщу, Румунію, Чехію, Словаччину, Сербію та інші країни, де "Артемсіль" вже присутня з технічною продукцією. Є також і плани щодо поставок артемівської солі на китайський ринок.

Вартість очищеною солі є вищою від тієї, що вироблялася на підприємстві до цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-