Україна відправляє торгову місію до Індії

Україна відправляє торгову місію до Індії

Укрінформ
Українська торгова місія поїде до Індії, яка займає п'яте місце за рівнем середнього зростання українського експорту товарів протягом 2014-2016 рр. та друге місце за потенціалом споживання харчових продуктів.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговий представник України Наталія Микольська.

"Українська торгова місія їде до Індії. Насправді, це один з перспективних ринків в Експортній Стратегії (України, - ред.), який має багато можливостей для українських експортерів. Індія займає 5 місце на рівнем середнього зростання українського експорту товарів протягом 2014-2016 рр. та 2 місце за потенціалом споживання харчових продуктів. За останні 5 років частка українського експорту до Індії збільшилась з 3,4% у 2012 р до 5,2 % у 2016", - написала вона.

За словами Микольської, 7 червня відбулася зустріч з послом Індії в Україні Маноджем Кумаром Бхарті, під час якої обговорювалися подальші кроки, що сприятимуть зміцненню партнерським відносинам між нашими країнами.

Микольська також додала, що, як свідчить статистика, українські товари користуються попитом на індійському ринку.

"MadeInUkraine товари користуються попитом в Індії. Всього за 2016 рік експорт товарів до Індії склав майже $2 млрд з, ТОП-3 позицій: соняшникова олія - $1,23 млрд; пшениця і маслин - $212 млн; безводний аміак (азотне добриво) - $158 млн", - зазначила вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-