Нафта дешевшає на даних про скорочення запасів в США

Нафта дешевшає на даних про скорочення запасів в США

Укрінформ
Нафта впала в ціні в середу, після того, як галузеві оцінки показали різке скорочення запасів нафти в США і істотне збільшення запасів нафтопродуктів.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі ф'ючерси на нафту марки WTI впали в ціні на 0,23% до $48,08 за барель. На ICE Futures Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,20% до $50,02 за барель.

За даними Американського інституту нафти (API), запаси нафти в США минулого тижня скоротилися на 4,620 млн барелів, хоча очікувалося, що вони знизяться на 3,5 млн барелів. При цьому запаси бензину виросли на 4,1 млн барелів, а запаси дистилятів - на 1,8 млн, хоча очікувалося, що вони виростуть на 667 тис. і 271 тис. відповідно. Сьогодні з'являться офіційні дані по запасам від Міністерства енергетики США. Ці два набори оцінок нерідко розрізняються.

Новим етапом в конфлікті між країнами Персидської затоки і Катаром стала пропозиція Кувейту, США і Туреччини виступити посередниками в переговорах. Конфлікт почався, коли великі виробники нафти і близькосхідні фінансові центри Саудівська Аравія, ОАЕ і Бахрейн разом з Єгиптом, найбільшою за чисельністю населення арабською країною, розірвали відносини з Катаром.

Президент Дональд Трамп втрутився в дипломатичний конфлікт, заявивши, що заходи по фінансовій ізоляції Катару частково є його заслугою; у цій маленькій країні розташована велика військова база США.

В корені конфлікту лежить рішення Катару підтримати «Братів-мусульман», найстаріший ісламістський рух, а також звинувачення, що Доха підтримує Іран, головного регіонального суперника Саудівської Аравії. Катар заперечує, що робив які-небудь дії, спрямовані на послаблення своїх близькосхідних сусідів.

Катар робить близько 600 тис. барелів нафти на день, але є найбільшим у світі експортером скрапленого природного газу і членом ОПЕК, тому конфлікт може привести до розколу в картелі.

За станом на 08:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 50,01 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,97 долара за барель, що на 15 центів нижче рівня закриття торгів ($50,12).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-