Нафта дешевшає через ситуацію з Катаром

Нафта дешевшає через ситуацію з Катаром

Укрінформ
Ціни на нафту знижуються у вівторок на побоюваннях за виконання угоди про скорочення видобутку, що загострилися через ситуацію з Катаром.

Про це свідчать дані біржових торгів на Investing.com.

Вартість серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,4% - до 49,27 долара за барель. Ціна липневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,44% - до 47,19 долара за барель.

У понеділок Єгипет, Саудівська Аравія, Бахрейн й ОАЕ оголосили про розрив дипвідносин із Катаром, звинувативши Доху у підтримці терористичних організацій і дестабілізації ситуації на Близькому Сході. Влада східної частини Лівії, Ємену, а також Мальдіви і Маврикій згодом теж заявили про розрив відносин з Катаром.

Доля Катару з видобутку нафти є однією з найнезначніших в ОПЕК, проте напруженість усередині картеля може перешкодити виконанню угоди про скорочення видобутку, пише агентство Рейтер. За словами головного ринкового стратега AxiTrader Грега Маккенни (Greg McKenna), ситуація з Катаром означає "реальну вірогідність" таких проблем.

ОПЕК й інші нафтовидобувні країни наприкінці 2016 року домовилися про скорочення видобутку нафти сумарно на 1,8 мільйона барелів за добу з жовтневого рівня. Угоду було укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. Наприкінці травня термін його дії було продовжено на дев'ять місяців - до кінця березня 2018 рік.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлено на рівні 49,62 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 49,45 долара за барель, що на 2 центи нижче за рівень закриття торгів ($49,47).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-