Китайські запаси

Китайські запаси "горючого льоду" оцінюються в 80 млрд тонн

Укрінформ
Запаси "горючого льоду" в Китаї оцінюються в 80 млрд тонн нафтового еквівалента і здатні стати найкращою заміною нафти і природного газу.

Про це повідомляє Сіньхуа з посиланням на виступ заступника голови Управління геологічних досліджень Китаю на прес-конференції, присвяченій першим успіхам у видобутку "горючого льоду" з-під морського дна.

18 травня Китай оголосив про успішний збір зразків "горючого льоду" в Південно-Китайському морі після майже 20-річних досліджень та розвідки, це вважається великим проривом, здатним привести до глобальної енергетичної революції.

"Горючий лід" зазвичай залягає у морському дні та в тундрових районах, тобто в місцях з сильним тиском і низькими температурами, необхідними для підтримки стабільності цього досить незвичного енергоносія. Він займається як твердий етанол.

Один кубометр "горючого льоду", гідрату природного газу, дорівнює 164 кубометрам звичайного природного газу, таким чином "горючий лід" стане найкращою заміною нафти і природного газу, передає агентство.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-