Східний комітет німецької економіки підготує нову групу українських підприємців

Східний комітет німецької економіки підготує нову групу українських підприємців

Укрінформ
Східний комітет німецької економіки (Ost - Ausschuss) завершив на початок червня набір заявок від молодих українських підприємців, які пройдуть курс стажування у Німеччині.

Про це кореспондентові Укрінформу розповів керівник проекту "Програма стипендій для України" Штефан Кегебайн.

"Нова група, це близько 30 осіб, приїде у Німеччину наприкінці січня 2018 року, практика розпочнеться 1 лютого", - сказав Кегебайн.

Точну кількість стипендіатів буде визначено наприкінці листопада. Всього подано близько 380 заявок з усієї України, що стало, за словами Кегебайна, рекордом. Претенденти можуть пройти інтерв'ю в Києві, Харкові, Львові й Одесі.

Комітет у співпраці з німецькими компаніями (які мають подати свої пропозиції до 2 червня) організовує спеціалізовані, "неакадемічні" стажування у компаніях і на підприємствах тривалістю від трьох до п'яти місяців. Молоді люди зможуть отримати практичний досвід роботи, познайомитися з "виробничою й підприємницькою культурою" у ФРН, сучасними методами менеджменту. 

Німецька сторона заохочує компанії брати участь у програмі, вважаючи, що вона взаємовигідна. Фінансує програму Федеральне міністерство економічного співробітництва й розвитку, підтримує Німецьке товариство міжнародної співпраці (GIZ).

Це буде вже четверта подібна група українських стипендіатів у рамках програми, запущеної в 2014 році. Останні учасники третьої групи до кінця червня цього року повернуться в Україну після своєї практики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-