Призначені раніше спецпенсії залишаться - уряд

Призначені раніше спецпенсії залишаться - уряд

Укрінформ
Спеціальні пенсії для окремих категорій працівників, що вже були призначені, виплачуватимуться і надалі. Зміни стосуватимуться лише пенсіонерів, які виходитимуть на пенсію після проведення пенсійної реформи.

Про це йдеться на сторінці Урядового порталу у Facebook.

"Спеціальні пенсії, які вже призначені, будуть виплачуватися і надалі. Зміни стосуватимуться лише пенсіонерів, які виходитимуть на пенсію після набрання чинності відповідного закону", - йдеться у повідомленні.

Зазначається також, що свого часу система спецпенсій запроваджувалася як своєрідна компенсація за низький рівень зарплати у відповідних категорій працівників. Однак з моменту запровадження спеціальних пенсій умови оплати праці таких працівників значно покращилися. Тож, відповідно, логічним кроком є скасування і чинних привілеїв у призначенні пенсій.

"Зокрема, після підвищення заробітної плати суддям, державним службовцям цілком логічним виглядає питання ліквідації інших пільг і перехід до загальних страхових принципів. Тому уряд пропонує запровадити єдині підходи до призначення пенсій, коли враховується не професія, а лише рівень заробітної плати і страховий стаж", - уточнюється у повідомленні.

Раніше Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляв, що cпецпенсії для військових після проведення пенсійної реформи будуть збережені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-