Нацбанк: в Україні тенденція до зниження кількості штатних працівників

Нацбанк: в Україні тенденція до зниження кількості штатних працівників

Укрінформ
В Україні знижується кількість працівників, що офіційно працюють в штаті. При цьому, дана тенденція прогресує у бік збільшення.

Про це повідомляє Національний банк України у Макроекономічному та монетарному огляді.  

"Незважаючи на значно вищу кількість вакансій цього року порівняно з минулим, кількість штатних працівників у річному вимірі і далі знижувалася", - йдеться у документі. 

Додатково, у квітні 2017 пригальмувалося зростання попиту на робочу силу через послаблення економічної активності.

Водночас, зазначається в огляді, номінальна середня та реальна заробітна плата в Україні продовжували зростати високими темпами (відповідно на 36% р/р та 20.7% р/р). відображаючи підвищення мінімальної заробітної плати з початку року.

Нагадаємо, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив віце-прем’єр-міністру Павлу Розенку провести спеціальну селекторну нараду з питань виконання вимог законодавства про виплату мінімальної заробітної плати в Україні.

"Пройшло у нас 5 місяців (з моменту набуття чинності норми про встановлення мінімальної зарплати на рівні 3200 грн), і нам треба жорстко попрацювати з місцевою владою, аби дійти до кожного підприємства, де приховано виплачується зарплата. Бо там, де працюють неофіційно – там забирають право на достойну пенсію. Будь ласка, просив би – проведіть нараду – активізуйте роботу Держпраці, місцевої влади, ДФС», - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-