США сприятимуть стійкості енергосистеми України

США сприятимуть стійкості енергосистеми України

Укрінформ
Експерти США сприятимуть забезпеченню стійкості енергосистеми України. 

Про це йшлося під час зустрічі міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика з делегацією Міністерства енергетики Сполучених Штатів Америки, що відбулась 31 травня, повідомляється на Урядовому порталі.

"Американські колеги наголосили, що основну увагу приділятимуть стійкості енергосистеми України. З цією метою американські експерти планують розробити Національний план енергетичної стійкості, який буде орієнтований на проекти, передбачені проектом Енергетичної стратегії України до 2035 року, та сприятиме зміцненню ОЕС України. Також повідомили про наміри експертів зі Сполучених Штатів Америки надати допомогу з питань модернізації та переобладнання ТЕС, а також здійснення закупівель в енергетичному секторі", - повідомили в прес-службі Міненерговугілля України.

Представники США запропонували розширення співпраці та обмін досвідом в напрямку кібербезпеки, зокрема проведення комплексу заходів: спільних семінарів, навчань та тренувань з метою зміцнення енергетичної безпеки та оперативного реагування на загрози в енергетичній інфраструктурі.

При цьому Насалик зазначив, що Україна зацікавлена у залученні представників американського бізнесу до участі в модернізації вугледобувних підприємств, постачанні вугілля антрацитової групи, створенні системи кібербезпеки об’єктів енергетичної інфраструктури. Перспективним напрямком також є залучення американських інвесторів до діяльності в нафтогазовому секторі України, де є широкі можливості для співпраці.

За підсумками зустрічі представники американської делегації запропонували розглянути можливість візиту Насалика до США з метою зустрічі з міністром енергетики США та обговорення питань подальшого співробітництва в енергетичній сфері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-