ЄБРР відкрив офіс в Одесі

ЄБРР відкрив офіс в Одесі

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку відкрив у Одесі регіональний офіс для підтримки бізнесу в Одеській, Миколаївській та Херсонській областях.

На презентації виступили керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, заступник голови Єврокомісії в Україні Томас Релісон і новопризначений директор банку в Україні Шевкі Акюнер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Відкриття нашого офісу у найважливішому промисловому центрі, що відкриває морські ворота країни до Чорного моря, є потужним сигналом для місцевих та іноземних інвесторів та ринку в цілому. Виділення додаткових фінансових та людських ресурсів для підтримки місцевого бізнесу також підтверджує нашу відданість Україні. Ми переконані, що новий офіс сприятиме розвитку малого бізнесу в Одеській області та в цілому на півдні України", - зазначив Маліж.

Він додав, що це було б неможливим без успішних реформ, що відбулися за останні кілька років завдяки зусиллям українського уряду.

Одеський офіс, який очолив Шевкі Акюнер, є вже третім представництвом ЄБРР за межами Києва, який стане регіональним центром банку для південних областей України. Розширення діяльності банку підтримується Європейським Союзом в рамках ініціативи EU4Business, додав Маліж.

Як наголосив посол Євросоюзу в Україні Х'юг Мінгареллі, відкриття регіонального офісу ЄБРР в Одесі є логічним кроком. "ЄБРР є нашим стратегічним партнером, який підтримує українські МСП у регіоні шляхом надання експертних консультацій щодо доступу на ринок ЄС, а також прямого кредитування для їхнього розвитку та зростання", - додав він і висловив переконання, що "незабаром ми побачимо дуже конкретні результати цього співробітництва на півдні України".

У свою чергу директор ЄБРР в Україні Шевкі Акюнер, який раніше обіймав посаду заступника директора цього банку в Туреччині, наголосив, що ЄБРР є найбільшим міжнародним фінансовим інвестором в Україні: "З початку діяльності банку в країні в 1993 році його сукупні зобов’язання склали майже 12 мільярдів євро в рамках 369 проектів. І ми сподіваємось на зміцнення взаємовигідного співробітництва".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-