Гройсман запрошує японський бізнес розгортати виробництво в Україні

Гройсман запрошує японський бізнес розгортати виробництво в Україні

Укрінформ
Україна відчуває значну політичну та економічну підтримку уряду Японії і зацікавлена у поглибленні співпраці в галузі залучення інвестицій та розгортання нових виробництв на своїй території. 

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі з головою комітету Японської федерації бізнесу “Кейданрен” Теруо Асада, повідомляє Урядовий портал

«Хочу подякувати Японії за повну підтримку України – економічну і політичну. Ми глибоко цінуємо наші відносини і зацікавлені у тому, аби їх розвивати. Ми маємо добрі сигнали із двосторонньої торгівлі і хороші можливості для залучення японських компаній на український ринок. Ми вітаємо діяльність японського бізнесу в Україні», - сказав глава уряду.

Гройсман підкреслив, що Україна долає кризу і демонструє економічне зростання. «Ми вийшли з кризи. Маємо економічне зростання і цього року налаштовані на проведення важливих і непростих реформ. А зростаюча економіка – це добрий сигнал для інвестування. Тим більше, що у нас широкий спектр сфер співпраці – від ІТ до агросектору та інфраструктури. Ми зацікавлені в створенні реального виробництва в Україні», - сказав він.

Прем'єр-міністр додав, що діловий клімат України буде змінюватися тільки на краще. «Ми як уряд твердо стоїмо на позиціях захисту та підтримки бізнесу», - запевнив він.      

Зі свого боку Теруо Асада підкреслив, що японський бізнес може бути у великій пригоді Україні, оскільки зацікавлений у співпраці у таких сферах, як відновлювана енергетика, будівництво швидкісних автомагістралей, у тому числі на концесійній основі, модернізація портової інфраструктури. У цьому контексті Асада згадав проект реконструкції Бортницької станції аерації, що на Київщині, який реалізується за фінансової підтримки уряду Японії.

«Японські підприємства мають багатий досвід у реалізації таких проектів в інших країнах, і саме тому це може бути великим внеском у розвиток економіки та інфраструктури України. Ваша країна може пишатися людським капіталом, який є дуже привабливим для японських підприємств. І ми сподіваємося на успіх заявлених вашим урядом реформ, спрямованих на покращення ділового клімату. Ми налаштовані на інвестування в Україну, і гадаю, що наші країни зможуть напрацювати стратегію співпраці за формулою win-win», - сказав представник Японії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-