Мінекономіки Словаччини: Європі важливо зберегти

Мінекономіки Словаччини: Європі важливо зберегти "українську трубу"

Укрінформ
Європа зацікавлена у збереженні українського газотранспортного коридору, оскільки це найпростіший і найдешевший спосіб доставки російського газу.

Про це заявив державний радник Міністерства економіки Словацької Республіки Петер Дворак у ході міжнародного форуму Енергетичної хартії в Ашгабаті (Туркменістан), присвяченого транзиту енергоресурсів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Потужність Північного потоку становить 55 млрд кубометрів на рік, Північний потік дасть ще 55 млрд кубометрів. Транзитна потужність України дорівнює 140 млрд кубометрів на рік. Тобто, якщо ми навіть будуємо Північний потік-2, але втрачаємо український транзит, нам не вистачає потужностей", - зазначив Дворак.

За його словами, окремою проблемою стане також підтримка стабільного тиску в системі.

"Якщо між Україною і Росією не буде угоди до 2019 року, наслідки цього будуть серйозними. Українська ГТС - найпростіше і найдешевше рішення щодо транзиту. Дуже важливо зберегти цей потік", - наголосив Дворак.

Начальник Управління міжнародного співробітництва і європейської інтеграції Міністерства енергетики і вугільної промисловості України Олександра Козловська, у свою чергу, додала, що українська сторона залишається надійним транзитером газу для споживачів країн Європейського Союзу. 

"Україна є важливим гравцем на ринку постачання енергоресурсів. Ми забезпечили надійний транзит навіть у складних політичних умовах", - зазначила Козловська.

Вона також нагадала, що Україна має досить великі сховища газу (35 млрд кубометрів), що дає змогу нам у перспективі стати газовим хабом Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-