Brent дешевшає, ціна WTI коливається

Brent дешевшає, ціна WTI коливається

Укрінформ
Ціни на нафту злегка знижуються у вівторок на тлі появи очікувань окремих інвесторів подальшого зростання пропозиції на нафтовому ринку.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures опустилася на $0,18 (0,34%) - до $52,11 за барель. Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на липень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася на $0,02 (0,04%) - до $49,78 за барель.

Увага інвесторів переключається з угоди ОПЕК на базові для нафтового ринку фактори.

Каталізатором для нафтового ринку найближчим часом, ймовірно, стане звіт Міненерго США про запаси нафти в країні. Цього тижня звіт буде опубліковано в четвер, оскільки понеділок є вихідним днем, пише MarketWatch.

Зниження запасів нафти спостерігається у США вже 7 тижнів поспіль - це хороший сигнал для держав ОПЕК+, що скорочують видобуток з метою ребалансування ринку, зазначають експерти.

Недавнє рішення країн ОПЕК+ про продовження терміну дії угоди про обмеження видобутку встановить дно для цін на нафту на рівні трохи вище $50 за барель, вважають експерти RBC Capital Markets. Вони дотримуються "бичачого" прогнозу для нафтового ринку на довгострокову перспективу. Ціна WTI підійде до $65 за барель і вище, оскільки ринок стане більш збалансованим у другому півріччі 2017 року, прогнозують аналітики RBC.

Експерти TD Securities вважають, що рішення нафтодобувних держав продовжити угоду про обмеження видобутку призведе до значного дефіциту нафти вже поточного року.

"Зараз слушний час, щоб робити ставку на зростання нафтового ринку", - зазначають аналітики TD.

Станом на 09:45 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 52,43 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,59 долара за барель, що на 5 центів нижче рівня закриття торгів ($52,64).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-