Реструктуризація держборгу: суд вимагає показати папери за підписом Яресько

Реструктуризація держборгу: суд вимагає показати папери за підписом Яресько

Укрінформ
Київський апеляційний адміністративний суд зобов'язав Мінфін надати копії документів, підписаних тогочасним міністром фінансів Наталією Яресько та її командою в рамках переговорів зі Спеціальним комітетом кредиторів, стосовно угоди з реструктуризації боргу.

Про це йдеться в ухвалі суду від 17 травня 2017 року.

«Надати копії всіх підписаних та затверджених документів, що стосувались запозичень зазначеними нижче суб'єктами, загальною номінальною вартістю 22,6 млрд дол., а саме: державні єврооблігації і єврооблігації ДП «Фінансування інфраструктурних проектів» (Fininpro) - 18 млрд дол., гарантовані державою зовнішні валютні кредити державних підприємств (Укравтодор, Укрмедпостач, КБ «Южне») - близько 0,7 млрд дол., єврооблігації міста Києва - близько 0,6 млрд дол., єврооблігації Укрзалізниці - 0,5 млрд, зовнішні (приватні) борги Ощадбанку та Укрексімбанку - 2,8 млрд», - йдеться в ухвалі.

В ухвалі суду зазначають, що Мінфін має надати копії документів, підписаних Яресько та її командою в рамках переговорів зі Спеціальним комітетом кредиторів, щодо угоди з реструктуризації боргу.

Як відомо, в результаті проведених урядом України та міністром фінансів Наталією Яресько переговорів з клубом кредиторів України, які відбувались з березня 2015 року і завершились 27 серпня 2015-го, була досягнута згода про реструктуризацію боргу України. Угода передбачає списання 20% боргу та подовження на чотири роки терміну погашення українських єврооблігацій. Відповідно до досягнутих з клубом кредиторів домовленостей, угода передбачає негайне списання 20% основного боргу України (близько 3,6-3,8 млрд дол.), що зменшує гарантований борг з приблизно 19,3 млрд до 15,5 млрд дол. При цьому за цінними паперами має бути підвищено середньозважену купонну ставку з 7,22% до 7,75% річних. Також встановлено відтермінування погашення єврооблігацій на 4 роки - з 2015-2023 рр. до 2019-2027 рр., за ці 4 роки Україна мала б сплатити за кредитами близько 15 млрд дол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-