Нафта дешевшає після північнокорейських ракетних випробувань

Нафта дешевшає після північнокорейських ракетних випробувань

Укрінформ
Нафта впала у ціні у понеділок, після того, як Північна Корея на вихідні провела дев'яті цього року ракетні випробування, а ринки Китаю й США сьогодні закриті через свята.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

На Нью-Йоркській товарній біржі нафта марки WTI з постачанням у липні впала у ціні на 0,20% до $49,70. На Intercontinental Exchange нафта марки Brent подешевшала на 0,17% до $52,42 за барель.

У п'ятницю компанія Baker Hughes, що надає послуги для розробки нафтових родовищ, повідомила, що кількість бурових установок у США зросла 19-й тиждень поспіль, що є другим найбільшим періодом зростання в історії і передбачає подальше збільшення обсягів видобутку нафти. Кількість бурових установок зросла на 2 до 722 у результаті 11-місячного відновлення, яке призвело до збільшення бурової активності до найвищого з квітня 2015 р. рівня.

У понеділок також очікується, що обсяг торгів нафтовими контрактами буде невеликим через національні свята у Китаї, Великій Британії і США, пише газета The Wall Street Journal. Низькі обороти можуть посилити волатильність.

Експерти чекають, що найближчим істотним чинником, який вплине на ринок, стане статистика міненерго США про запаси нафти у країні, яку буде опубліковано у четвер. 

"Ринок перебуватиме в невпевненості й чекатиме підтвердження (очікувань по ринку - ред.), перш ніж ціни зможуть піти вгору", - цитує газета неназваних аналітиків RBC.

Станом на 09:45 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 52,45 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 52,65 долара за баррель, що на 14 центів вище за рівень закриття торгів ($52,51).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-