ОПЕК заохочуватиме та захищатиме інвестиції в Україну

ОПЕК заохочуватиме та захищатиме інвестиції в Україну

Укрінформ
Перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів підписав у Відні від імені України Угоду про заохочення та захист інвестицій між Україною та Фондом Міжнародного розвитку ОПЕК.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Угода передбачає надання режиму найбільшого сприяння щодо розпорядження інвестиціями та прогнозовано сприятиме збільшенню обсягів іноземних інвестицій у ключові галузі економіки України.

«Ми розглядаємо Фонд ОПЕК як важливого партнера та потужну фінансову установу. Угода посилить взаємовигідну співпрацю України з Фондом задля досягнення стійкого соціально-економічного зростання та розширення можливостей для розвитку людського потенціалу для поліпшення якості життя українських громадян», - зазначив Кубів.

Він також нагадав, що Фонд Міжнародного розвитку ОПЕК здійснює фінансування державного сектору без додаткових вимог, в той час як для фінансування приватного сектора, Фонд спершу укладає рамкову угоду з урядом країни-одержувача.

«Підписання Угоди сприятиме ефективному залученню інвестицій Фонду в економіку України, а також підтримці малих та середніх підприємств у різних сферах, зокрема, енергетиці, інфраструктурі, агропромисловому комплексі та ін. Для нас це – додатковий фінансовий ресурс, що сприятиме розбудові Української держави», - підкреслив Кубів.

Фонд Міжнародного розвитку ОПЕК є інвестиційною установою з розвитку, що була створена державами-членами ОПЕК в 1976 р., як спільний орган допомоги країнам, що розвиваються. Фонд надає допомогу 134 країнам, що розташовані в Африці, Азії, Латинській Америці та Карибському басейні, Європі. З моменту започаткування програми фінансування загальна сума фінансових зобов’язань Фонду складає приблизно 20,565 млн доларів США. Ця сума розділена між чотирма основними напрямками діяльності: фінансування державного сектору, приватного сектору та торгових операцій, і діяльність Фонду з надання грантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-