Житомирщина: Видобутком бурштину, піску і торфу тепер опікуватиметься КП

Житомирщина: Видобутком бурштину, піску і торфу тепер опікуватиметься КП

Укрінформ
На Житомирщині створили комунальне підприємство «Надра Житомирщини», яке спеціалізуватиметься, зокрема, і на видобутку бурштину.

Про це поінформував голова облдержадміністрації Ігор Гундич у коментарі після 11-ї сесії обласної ради, передає прес-служба Житомирської ОДА.

«Сьогодні рішенням сесії обласної ради ми утворили комунальне підприємство «Надра Житомирщини», яке займатиметься розробкою родовищ та видобуванням сировини, піску, торфу, дорогоцінного і напівдорогоцінного каміння, у тому числі бурштину. Лише після створення комунального підприємства та роботи приватних підприємств за необхідними спецдозволами область матиме надходження до бюджету, робочі місця, легальне залучення до цього процесу населення, і врешті – регульований видобуток, а не варварські методи», – зазначив Гундич.

Рішенням сесії затверджується Статут КП «Надра Житомирщини» та формується статутний капітал у розмірі 150 000 грн. Також депутати погодили  надання спеціального дозволу на користування надрами ТОВ «Екологічні технології та будівництво» з метою видобування бурштину.

Підприємство «Надра Житомирщини» займатиметься видобувною, геологорозвідувальною, виробничою, торговельною та будь-якою іншою господарською та підприємницькою діяльностю, що не суперечить чинному законодавству України; добуванням, переробкою піску, пісчано-гравійної, цегельно-черепичної сировини, торфу та інших нерудних корисних копалин, виготовленням і реалізацією продукції на їхньої основі; виробництвом та реалізацією будівельних матеріалів, вапна, гіпсових сумішей, буто-щебеневої продукції та залізобетонних виробів тощо; розробленням родовищ корисних копалин місцевого та загальнодержавного значення; видобуванням дорогоцінного та напівдорогоцінного каміння, у т.ч. бурштину та інше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-