Країни ОПЕК продовжили скорочення видобутку на 9 місяців

Країни ОПЕК продовжили скорочення видобутку на 9 місяців

Укрінформ
Ця новина мало вплинула на котирування нафти, експерти очікують її в діапазоні до $55-60 до кінця року

Країни ОПЕК домовилися продовжити угоду про обмеження видобутку нафти на 9 місяців – до кінця березня 2018 р. Про це повідомив журналістам міністр нафти Кувейту Іссам аль-Марзук.

Саме такої угоди очікували ринки, хоча напередодні в ході неформальних зустрічей у Відні не виключалася й угода терміном на рік. Інформацію про термін угоди сьогодні з ранку підтвердив Bloomberg і кілька інших авторитетних ЗМІ.

Ціни на нафту Brent сьогодні знизилися з $54,4 до $53,4 за барель на заяві міністра енергетики Саудівської Аравії Халіда аль-Фалиха про те, що угоди на термін довший за 9 місяців чекати не варто. Після перших новин про те, що угода досягнута, котирування Brent ще трохи знизилися – до $53,2, потім підвищилися до рівня $53,8.

За даними аналітиків, на яких посилається The Wall Street Journal, просте продовження угоди найближчим часом утримає Brent в коридорі від $50 до $60 за барель. 

Але існують побоювання, що збереження цін на нафту на нинішньому рівні або навіть їх зростання дозволять компаніям США, які працюють на сланцевих родовищах, ще швидше нарощувати видобуток – при тому, що зараз обсяги буріння і так ростуть швидше, ніж на піку першої хвилі сланцевої революції. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-