У Раді кажуть, що досі не бачили обіцяної банківської стратегії від Мінфіну

У Раді кажуть, що досі не бачили обіцяної банківської стратегії від Мінфіну

Укрінформ
Міністерство фінансів України не виконало зобов’язання представити профільному комітету парламенту Стратегію розвитку державних банків до 15 травня.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансової політики і банківської діяльності Сергій Рибалка на комітетському засіданні, повідомили Укрінформу в прес-службі комітету.

В результаті комітет ухвалив рішення звернутися до Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана та міністра фінансів Олександра Данилюка з листом, у якому наголосити на неприпустимості відсутності в уряді системного бачення розвитку державних банків та поставити вимогу назвати конкретні терміни презентації стратегії профільному комітету Верховної Ради.

Рибалка підкреслив, що головною стратегічною метою існування державних банків має стати стимулювання економічного зростання та зміни структури економіки через дешеве кредитування українських підприємств із достатнім рівнем технологій та доданою вартістю.

«Потрібно поєднати ефективну грошово-кредитну політику Національного банку із урядовими програмами стимулювання української промисловості та секторів високотехнологічних послуг. Для цього маємо прискорити побудову розгалуженої системи інститутів розвитку. Саме вона має слугувати каналом донесення коштів державного бюджету, продуктивної емісії НБУ та міжнародних донорів напряму до вітчизняного виробника. Із мінімальним впливом на рівень інфляції. Звичайно, на її побудову піде кілька років», - сказав голова фінансового комітету Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-