У Києві планують підняти ціни на проїзд у громадському транспорті

У Києві планують підняти ціни на проїзд у громадському транспорті

Укрінформ
Київська міська державна адміністрація має намір підняти ціни на проїзд у метро та наземному транспорті столиці з 15 липня. 

Відповідний проект розпорядження опублікований на сайті міської влади, повідомляє Укрінформ. 

У документі пропонується збільшити вартість проїзду в метро до 5 грн, водночас в автобусі, трамваї, тролейбусі та фунікулері - до 4 грн.

У разі використання пластикової безконтактної картки вартість поїздки у метро становитиме від 5 грн (при поповненні на 1-9 поїздок) до 4,5 грн при поповненні на 50 поїздок.

Кількість поїздок, яка одноразово може бути придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 50 одиниць. 

Загальна кількість поїздок, яка може бути придбана на пластикову безконтактну картку, не може перевищувати 100 одиниць.

Термін дії пластикової безконтактної картки становить 6 місяців з дати придбання або останнього поповнення незалежно від кількості невикористаних поїздок.

Нові правила не передбачають повернення вартості невикористаних поїздок, які залишилися на пластиковій безконтактній картці, термін дії якої закінчився. При цьому заставна вартість картки також збільшується з 7 до 12 грн.

Крім того, проектом розпорядження пропонується встановити вартість разового квитка на міську електричку у розмірі 5 грн, а вартість єдиного разового проїзного квитка на міську електричку та трамваї № 4, 5 або автобуси № 59, 60, 61 – в розмірі 7 грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-