Експерти підрахували, як здорожчав "борщовий набір" у травні

Експерти підрахували, як здорожчав "борщовий набір" у травні

1089
Ukrinform
У першій половині травня в Україні зросли роздрібні ціни на соціальні значущі харчові продукти, зокрема на овочі "борщового набору" та м'ясо.

Про це повідомляє Економічний дискусійний клуб.

"Рекорд цінового зростання, як і минулого місяця, знову продемонстрували картопля та овочі "борщового" набору. Упродовж двох декад травня споживчі ціни на ці товари зросли: буряки на 5,3% («плюс» 32 коп. на кілограмі), капусту на 7,7% («плюс» 74 коп.), моркву на 11,4% («плюс» 1,22 грн), картоплю на 11,7% («плюс» 91 коп.), цибулю на 25,7% («плюс» 1,65 грн на кілограмі)", - йдеться у повідомленні.

ЕДК відзначає, що ціна на свинину з початку травня зросла на 3,35 грн/кг, або на 4,1%. Також на 27 коп. за кілограм зросла ціна на рис, на 65 коп. подорожчав кілограм сала, а на 1,45 грн/кг зросла ціна на сир м'який.

У повідомленні відзначають, що також повільно зростає ціна на хліб масових сортів - на 0,2% - 0,4% («плюс» 2-5 коп. на кілограмі). Загалом, з початку 2017 року кілограм хліба пшеничного зріс у ціні на 11,2% або на 1,21 грн, житньо-пшеничного – на 10,5% або на 1,12 грн.

Експерти клубу зафіксували з початку травня зниження ціни на курячі яйця на 1,66 грн (на 16,3%), на гречану крупу на 1,11 грн/кг (на 3,9%). Незначне (0,1%-0,4%) зменшення споживчих цін було властивим для молокопродуктів (крім сиру м’якого), м'яса птиці, цукру, олії та макаронних виробів.


Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-