Уряд ліквідував ДержСЕС

Уряд ліквідував ДержСЕС

Укрінформ
Уряд вирішив ліквідувати Державну санітарно-епідеміологічну службу, оскільки її подальше функціонування є недоцільним. На сьогодні виконання функцій ДержСЕС забезпечують МОЗ, Держпраці та Держпродспоживслужба.

Про це свідчить постанова КМУ від 29 березня № 348.

"Кабінет міністрів України постановляє: 1. Відмінити рішення про реорганізацію Державної санітарно-епідеміологічної служби шляхом її приєднання до Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. 2. Ліквідувати Державну санітарно-епідеміологічну службу", - йдеться у документі.

Іншим рішенням на Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладено "завдання і функції з реалізації державної політики у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та із здійснення контролю (нагляду) за дотриманням вимог санітарного законодавства (крім функцій з реалізації державної політики у сфері епідеміологічного нагляду (спостереження) та у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників)".

Було також утворено комісію з ліквідації Державної санітарно-епідеміологічної служби, головою якої затверджено голову Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимира Лапу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-