У Нацбанку шукають установу, на яку можна покласти клірингові функції

У Нацбанку шукають установу, на яку можна покласти клірингові функції

Укрінформ
У Національному банку розглядають потенційну можливість покласти клірингові функції на якийсь великий банк.

Про це під час круглого столу на тему: «Безпрецедентне стягнення в Deutsche Bank рахунків українських клієнтів» сказала заступник в.о. голови НБУ Катерина Рожкова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні думаємо про якусь потенційну можливість покласти на когось роль такого клірингового банку. Це не функція НБУ, і він не братиме цю функцію на себе», - сказала Рожкова.

Вона додала, що на даний момент ведуться переговори з одним з великих банків для покладання функції клірингу.

«Створювати ми нічого не будемо, це треба якийсь діючий великий банк нагородити такою функцією», - додала Рожкова.

 За її словами, те що Deutsche Bank відключив рахунки українських клієнтів не несе серйозних наслідків для банківської системи і національної безпеки.

«Ми проаналізували ситуацію, після того, як Deutsche Bank оголосив, що він відмовляється приймати і обслуговувати платежі, які на «другій руці». Так от, банки, які не мають прямих коррахунків, на їх частку припадає 8% від всього обсягу експортно-імпорних операцій в грошах. Ці 8% - це дуже в рамках системи», - додала Рожкова.

Нагадаємо, 22 березня “Укргазбанк” повідомив, що Deutsche Bank Trust Company Americas New York припинив виконання платіжних доларових доручень лоро банків-кореспондентов. У січні 2017 року повідомлялося, що міністерство юстиції США уклало мирову угоду з Deutsche Bank у зв'язку з позовами про маніпуляції з іпотечними цінними паперами. Deutsche Bank має виплатити грошовий штраф у розмірі $3,1 млрд і відшкодувати збиток клієнтам банку в США у розмірі $4,1 млрд. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-