Нафта за місяць здорожчала більш як на 10 відсотків

Нафта за місяць здорожчала більш як на 10 відсотків

Укрінформ
Ціни на нафту зросли в понеділок: підтримку котируванням надали повідомлення не лише про можливе продовження глобального пакту ОПЕК+, але і про посилення скорочення видобутку сировини. 

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent підвищилася на 0,71% до $53,99 долара за барель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 0,81% - до $50,74 долара за барель.

Обидва еталони зросли в ціні більш як на 10 відсотків з мінімумів початку місяця.

ОПЕК і 11 країн, які не входять до організації, домовилися скоротити видобуток нафти в першому півріччі 2017 року на 1,8 мільйона барелів на добу задля відновлення світового попиту і пропозиції.

Очікується, що 25 травня нафтоекспортери погоджують рішення про продовження глобального пакту на дев'ять місяців, до кінця березня 2018 року.

Крім того, підтримки котируванням надала інформація про можливе посилення скорочення видобутку сировини у рамках пакту ОПЕК+. За даними джерел Рейтер, такий варіант обговорювався на засіданні комітету ОПЕК минулої п'ятниці.

Посилення скорочення обсягів нафтовидобутку може знадобитися для зниження надлишку пропозиції сировини, відзначає Джеймс Вудс з Rivkin Securities.

Поставки нафти країнами-членами ОПЕК в 2017 році поки що, по суті, не знизилися порівняно з минулим роком.

Більше того, за оцінками Управління енергетичної інформації (EIA), "чистий доход ОПЕК від експорту нафти збільшиться в річному вираженні приблизно до $539 мільярдів у 2017 році".

"Очікуване зростання чистого доходу від експорту пояснюється дещо скоректованим у бік підвищення прогнозом цін на нафту в 2017 році, а також незначним збільшенням видобутку сировини країнами ОПЕК цього року", - додали в EIA.

У той же час подальше піднесення ринку стримує зростання бурової активності і виробництва сировини в США. Кількість бурових установок в США зросла на 404 одиниці, або 128 відсотків, порівняно з травнем минулого року, повідомили аналітики Goldman Sachs.

Станом на 09:30 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 53,93 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 53,99 долара за барель, що на 38 центів вище рівня закриття торгів ($53,61).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-