Чиновники оформляли польські яблука як молдовські

Чиновники оформляли польські яблука як молдовські

Укрінформ
Слідчі Антикорупційної прокуратури Молдови за сприяння офіцерів Служби інформації і безпеки затримали чотирьох чиновників Національного агентства продовольчої безпеки і двох бізнесменів.

Усі вони звинувачуються в перевищенні службових повноважень і шахрайстві в особливо великих розмірах, передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Чиновники Агентства продовольчої безпеки видавали економічним агентам фітосанітарні сертифікати на постачання нібито молдавських яблук до Російської Федерації. Де-факто, на підставі цих сертифікатів бізнесмени постачали яблука з Польщі до Росії через Білорусь, минаючи територію Молдови. В результаті шахрайської схеми, в 2016 році органи фітосанітарного контролю РФ заборонили імпорт яблук з Білорусі, чим було завдано серйозної шкоди міжнародному іміджу нашої країни», - повідомили в Національному центрі по боротьбі з корупцією.

За результатами фіктивних імпортно-експортних операцій економічні агенти також подали до Податкової служби Молдови фальшиву податкову документацію.

Якщо провина затриманих буде доведена, їм загрожує тюремне ув'язнення терміном від 10 до 15 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-