Українські держкомпанії інфіковані корупційним

Українські держкомпанії інфіковані корупційним "вірусом негативного відбору" - Коболєв

Укрінформ
Велика система державних контролів не змогла здолати корупцію в держкомпаніях України.

Про це глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв написав у своїй статті для DT.UA.

"Давайте дамо чесну оцінку ефективності роботи всієї цієї системи - хто вийшов переможцем у двобої "державні контролі проти корупції в держкомпаніях" станом на сьогодні? Беруся стверджувати, що корупція не просто перемогла з нищівним рахунком (а цей рахунок іде на десятки мільярдів доларів; і навіть якщо в Януковича конфіскують іще 20 млрд дол., то корупція однаково залишиться у великому відриві), а й інфікувала всю систему державних інститутів вірусом негативного відбору: більшість розумних і порядних  співробітників залишила систему, а їхнє місце зайняли примітивні й лояльні", - йдеться у статті.

Коболєв зазначає, що примітивні кадри не можуть якісно виконувати свою роботу, а лише імітують її.

"Результат цієї трансформації добре помітний зараз - якщо хтось з великих начальників ставить завдання розібратися в якомусь складному аспекті діяльності, наприклад "Нафтогазу", то шансів у нього отримати об'єктивну картину практично немає. Швидше за все, йому принесуть довгий звіт, сповнений не підтверджених фактами домислів, який не дасть змоги ухвалити якесь рішення", - зазначив глава НАК.

Таким чином, констатував він, багато рішень щодо управління держкомпаніями ухвалюється майже "наосліп".

"Це як вправляти зламану кістку без рентгену - звісно ж, можна, адже іншого виходу немає, але успішність подібних маніпуляцій порівняно із загальноприйнятою світовою практикою явно програє", - підсумовує керівник "Нафтогазу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-