Закупівельні ціни на молоко стабілізуються до кінця травня

Закупівельні ціни на молоко стабілізуються до кінця травня

Укрінформ
До кінця травня закупівельні ціни на молоко стабілізуються по всій Україні. 

Про це повідомляє Асоціація виробників молока. 

"До кінця місяця варто очікувати стабілізації закупівельних цін на молоко з вирівнюванням динаміки по всіх регіонах. Вже з початку червня, при збереженні раніше сформованих факторів, ціни можуть показати навіть незначне зростання в межах 5 копійок", - йдеться у повідомленні.  

В асоціації додають, що за тиждень середня ціна на молоко екстра гатунку знизилася на 10 копійок - до 7,90 грн/кг, зокрема у Північному регіоні України. Що ж до інших частин країни - там ціни залишились стабільними. Згідно з даними аналітиків АВМ, найвища ціна наразі у Східному регіоні - 8 грн/кг, а найнижча у Південному - 7,82 грн/кг.

Середня ціна на молоко вищого гатунку цього тижня склала 7,66 грн/кг, що також на 10 копійок нижче рівня минулого тижня. Зниження ціни було характерно для Північного та Центрального регіонів. Найвищу ціну за нього платять у Південному регіоні, а найнижчу у Північному - 7,61 грн/кг. 

В АВМ відзначили, зниження ціни на молоко першого гатунку в середньому на 11 копійок - до 7,57 грн/кг. Найнижчу ціну за нього платять у Східному та Західному регіонах 7,40-7,37 грн/кг. Зниження ціни було притаманне для Східного, Західного та Центрального регіонів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-