Україна і Македонія планують розширити положення Угоди про вільну торгівлю

Україна і Македонія планують розширити положення Угоди про вільну торгівлю

Укрінформ
Македонія заявляє про готовність почати обговорення щодо розширення положень Угоди про вільну торгівлю з Україною.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку за підсумками робочої зустрічі заступника міністра економічного розвитку і торгівлі України - торгового представника Наталії Микольської з делегацією Македонії, яку очолював міністр з іноземних інвестицій Македонії Білл Павлескі.

«На сьогодні є два напрями торговельних відносин, які потребують першочергової уваги. Це поглиблення зобов'язань у рамках існуючої Угоди про вільну торгівлю між Україною та Македонією та, по-друге, налагодження секторальних ділових зв'язків у форматі В2В зустрічей", - сказала Микольська.

Міністр з іноземних інвестицій Македонії підтвердив готовність Македонії до початку обговорення щодо розширення положень Угоди, а також відзначив важливість вільної торгівлі, як стимулу для активізації інвестиційного співробітництва.

В контексті того, що 16 травня 2017 року ЄС запросив Україну приєднатися до Регіональної конвенції про Пан-євро-середземноморські преференційні правила походження (Конвенція Пан-Євро-Мед), Україна зацікавлена в оновлені положень Угоди із Македонією із застосуванням правил походження товарів, передбачених цією конвенцією. Це дозволить у подальшому застосовувати трикутник кумуляції (Україна-Македонія-ЄС) із застосуванням відповідних преференцій. Македонія підтримала таку ініціативу. Переглянути положення Угоди про вільну торгівлю планують вже цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-