Тарифи на тепло і воду формуватимуть три чверті місцевих теплокомуненерго

Тарифи на тепло і воду формуватимуть три чверті місцевих теплокомуненерго

Укрінформ
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, відсьогодні передала під контроль місцевої влади повноваження із затвердження тарифів на тепло, постачання води та водовідведення.

Про це у Фейбук написав голова НКРЕКП Дмитро Вовк.

"Сьогодні набули чинності нові ліцензійні умови у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення. Децентралізація тарифів - тепер під контроль місцевих органів повністю переходять 67% діючих ліцензіатів НКРЕКП з централізованого водопостачання та водовідведення, 74% ліцензіатів НКРЕКП у сфері теплопостачання", - зазначив голова НКРЕКП.

Він зауважив, що нові умови зобов'язують органи місцевої влади обов'язково створити кол-центри на підприємствах, використовувати Prozorro для здійснення закупівель, а також проводити аудит фінансової звітності і забезпечити захист критичної інфраструктури.

Місцеві органи влади будуть затверджувати тарифи для підприємств, які виробляють теплову енергію обсягом до 170 тис. Гкал, що транспортують і постачають теплову енергію обсягом до 145 тис. Гкал на рік. Крім того, їх повноваження буде поширюватися на підприємства водопостачання в населених пунктах з кількістю жителів до 100 тис., щорічним обсягом постачання води до 300 тис. куб. м, водовідведення - до 200 тис. куб. м.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-