Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Нафта дешевшає на тлі зростання запасів у США

Укрінформ
Ціна нафти знижується в середу, оскільки інвестори відіграють дані Американського інституту нафти (API) про зростання запасів у США.

Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість липневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знизилася на 0,79, до 51,24 долара за баррель. Ціна червневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшилася на 0,95% - до 48,20 долара за баррель.

Згідно зі звітом API, запаси нафти у США несподівано зросли на 0,882 мільйона баррелів, до 523,4 мільйона баррелів. При цьому аналітики чекали на зниження запасів на 2,3 мільйона.

"(Ціни на нафту марки - ред.) Brent і WTI знизилися, оскільки запаси сирої нафти у США, за даними API, показали несподіване збільшення", - наводить агентство Рейтер слова старшого аналітика ринку OANDA Джеффрі Халлі (Jeffrey Halley).

Водночас інвестори продовжують відігравати опубліковані у вівторок дані Міжнародного енергетичного агентства (МЕА). Агентство заявило, що навіть, якщо угода про скорочення видобутку нафти буде продовжена на другу половину 2017 року, запаси цієї сировини до кінця 2017 року, можливо, не знизяться до свого середнього рівня за п'ять років.

"Угода ОПЕК про продовження скорочень 2018 року має вирішальне значення", - цитує агентство думку неназваних аналітиків AB Bernstein.

Станом на 09:15 за київським часом ціна на нафту марки Brent встановлена на рівні 51,26 долара за баррель. На відкритті Brent торгувалася по 51,30 долара за баррель, що на 35 центів нижче від рівня закриття торгів ($51,65).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-