Жидачівський паперовий комбінат запрацював після 2,5 років простою

Жидачівський паперовий комбінат запрацював після 2,5 років простою

Укрінформ
Одне із найбільших підприємств целюлозно-паперової промисловості України – ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» відновив роботу після 2,5 років простою.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Жидачів знову почув заводський гудок. Після двох з половиною років відновив свою роботу Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат. Інвестовано понад мільйон доларів, водночас робочими місцями забезпечено вже півтисячі людей. У найближчий час працевлаштують 750 чоловік. Дуже важливо, щоб люди не шукали кращої долі по світах, а мали роботу неподалік від дому», - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка.

За його словами, в Україні є небагато прикладів, коли через такий час після фактичного закриття підприємство не перетворюється на купу металобрухту, а оживає, відновлює своє виробництво.

ПАТ «Жидачівський целюлозно-паперовий комбінат» почало працювати в жовтні 1951 року. Більшість газет в Україні та у колишньому Радянському Союзі друкувались на виробленому тут папері. Окрім газетного паперу, комбінат випускав картон, гофрокартон і паперову та картонну тару. На початку 2000-х тут працювали понад 3400 працівників. Зупинився комбінат у жовтні 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-